През последните седмици ключовите представители на основните политически партии отклоняват

...
 През последните седмици ключовите представители на основните политически партии отклоняват
Коментари Харесай

Бодрата смяна в парламента: Най-младите депутати анализират ходовете на най-опитните

 

През последните седмици основните представители на главните политически партии отклоняват поканите ни за изявление. Затова разбор на основните събития в страната направиха най-младите народни представители от всяка политическа мощ. Как те стигат до Народното събрание, кои са персоналните им дела и каква е тяхната роля в огромните политически сюжети - споделя Мария Цънцарова. 

„ Роден съм в град Русе. На 23 години съм. Завършил съм Математическата гимназия в Русе с отличие. В момента последвам право, още веднъж в родния си град, последна година. Номиниран съм за „ Студент на годината “ от Юридическия факултет. С огромни упоритости, откровени, за това да създадем такива условия в страната, че младежите да остават тук “, сподели Георги Кръстев, ГЕРБ-СДС

На дневен ред е идното приемане на Бюджет 2023

„ Повече от 10 години аз работя със и за младежи - техният глас да се чува в обществото ни и видях, че с цел да се случи това, би трябвало да направя стъпката напред. Всъщност аз първите път бях претендент от гражданската квота и ми трябваше време да се доверя изцяло и да видя, че това е моето място “, разказа за себе си Илина Мутафчиева, ПП-ДБ.

„ Моят опит в бизнеса, в който бях на мениджърска позиция в една огромна компания, видях по какъв начин бизнесът изключително към мен беше репресиран по времето на ГЕРБ. Дадох си сметка, че даже да съумея в един предстоящ миг, откакто съм градил нещо, някой ще пристигна при мен с държавните бухалки и ще ми вземе всичко, за което съм се борил. Което ми сподели, че човек би трябвало да се занимава с това, което се случва в страната. Пътят ми във „ Възраждане “ беше напълно инцидентен. Вдигнах телефона, обадих се, тъй като видях, че тези хора са разнообразни. В случая беше на Николай Дренчев “, изясни Деян Николов, „ Възраждане “

Въпросът за събаряне на депутатска отбрана се разисква в пленарната зала

„ Моето обучение е икономическо. Завършила съм УНСС. Преди това станах част от младежкото придвижване на Движение за права и свободи, а след завършването ми станах част от локалната власт в общината, в която съм родена “ сподели Небие Кабак, Движение за права и свободи.

„ Казвам се Валери Митов и съм депутат от „ Българска социалистическа партия за България “. На 31 години съм, от град Габрово, информатик съм по обучение. Знаете какви са заплащанията в IT бранша в София, знаете доста добре какви са заплащанията, само че избрах това като по някакъв метод да дам капацитета, който имам към хората “, изясни Валери Митов, Българска социалистическа партия.

„ Казвам се Павела Митова и съм от парламентарната група на Има Такъв Народ. Експерт съм в областта на МО и енергетиката - приключила съм образованието си в Милано, в Грьонинген “, показа се Павела Митова, Има Такъв Народ.

Всеки от тези депутати изминава друг път до Народното събрание – едни ги водят проблемите, с които се срещат, а други знаят от деца, че ще се занимават с политика.

За да бъде признат кабинетът са нужни 121 гласа

„ Политиката е с мен от най-малка детска възраст в моето семейство, потомствено събитие. Винаги съм слушал за политиката “, изясни Георги Кръстев, ГЕРБ-СДС.

Кои членове от фамилията Ви се занимават с политика ?

Майка ми. Тя се занимава с политика - заместник-председател на общинския съвет в Русе. Аз съм уверен, че това е моята политическа мощ и поради водача – господин Борисов, който пък ми даде път за развиване в политиката.

Как Ви даде път г - н Борисов ?

Той ме постави регионален координатор на ГЕРБ преди 2 години и половина.

Личен негов избор ли беше това ?

Личен негов избор.

„ В българския парламент ме докара запознанството ми с Тошко Йорданов и екипа на Има Такъв Народ. Още преди 3 години, когато подготвяха програмата в областта на външната политика и аз се свързах с тях, с цел да оказа помощ по някакъв метод. Съпругът ми ги потърси, тъй като брачният партньор ми беше народен представител в италианския парламент от партията Движение „ Пет звезди “ и искаше да обмени опит с тях, да им каже какво при тях е функционирало и като млада партия, да не позволяват същите неточности. Един от препоръките, които даде, беше да не се предоверяват в случаите, в които се вършат съдружни съглашения - да не се доверяват, а единствено на подписаните неща. Мсиля, че е дал добър съвет, тъй като и ние по-късно научихме този урок “, разяснява Павела Митова, Има Такъв Народ.

„ За мен в никакъв случай не е стоял въпросът за избор сред партии. Това може  би се усеща и постоянно съм знаела, че моята партия е Движение за права и свободи “, сподели Кабак, Движение за права и свободи. 

Защо ?

Защото Движение за права и свободи е партия, която е емблема на либерализма в България, партия, която може да взема решение в сложни обстановки значимите въпроси.

С представителите на бодрата промяна в българската политика обсъждаме настоящите проблеми пред страната. Според Илина Мутафчиева казусът на политиците е, че приказват най-вече със себе си и между тях, а не с хората, които са ги избрали. В нейното обграждане разбирали за какво се постанова партньорството с съперниците им от ГЕРБ.

Деян Николов от „ Възраждане “ пък е уверен, че симпатизантите на „ Възраждане “ са постъпили вярно като попречиха на феновете на кино лентата „ Близо “.

И Валери Митов от Българска социалистическа партия също споделя позицията на партията си една от водещите тематики тази седмица – военната помощ, която България ще даде на Украйна.

Георги Кръстев от ГЕРБ пък е един от вносителите на измененията в закона за достъп до публичната информация, който през тази седмица вкара партията в пояснителен режим поради опасенията, че тези промени ще лимитират достъпа до информация.

Вижте във видеото какви са персоналните дела на най - младите в Народното събрание .

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР